Марічка Падалко стала модераторкою презентації книги рецептів для шкільного харчування від Євгена Клопотенка

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Марічка Падалко про книгу рецептів для шкільного харчування від Євгена Клопотенка

Телеведуча ТСН та 1+1 Марафон Марічка Падалко стала модераторкою презентації книги рецептів для шкільного харчування від Євгена Клопотенка.

Поділитися:

Подія відбулась в одній з київських шкіл, куди завітали ініціаторка реформи шкільного харчування перша леді Олена Зеленська, міністр освіти Оксен Лісовий, а також інші державні посадовці.  

Марічка Падалко про шкільне харчування

Зеленська Клопотенко

Марічка Падалко
 
Як мама трьох дітей-школярів Марічка і сама знає, як важливо змінювати систему харчування у навчальних закладах. У своєму дописі в інстаграм, коментуючи подію, вона поділилася особистими враженнями та розвінчала декілька поширених міфів про реформу шкільного харчування. Зокрема, заперечила твердження, що Клопотенко "забрав у дітей цукор і сіль", підкресливши, що це було зроблено на основі рекомендацій МОЗ, ґрунтуючись на світових стандартах здорового харчування.

"Ще однією великою «страшилкою» для тих, хто в шкільному харчуванні поклоняється сосисочками і картопляному пюре, є спеції. Їх панічно бояться давати дітям. А раптом! Але в новому меню їх чимало. Що ще важливо. Нові рецепти — це лише рекомендація. Ніхто не примушує. Кожна школа сама вирішує, як організувати харчування дітей — хтось береться за нові рецепти, хтось залишається зі старими, хтось віддає шкільну їдальню на «аутсорсінг», і тоді там не тільки годують дітей гарячими стравами, а ще і втридорога продають шоколадні батончики та інший асортимент", — розповіла Марічка Падалко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Новини по темі